mandag den 10. december 2012

Blomkåldspandekager og bearnaisedip


 Og så et lille kig på vores aftensmad i dag: Ovnbagt kylling m. blomkålspandekager, grøntsags stænger og bearnaise-dip. Det fik virkelig mange rosende ord fra både mand og ven (som ellers ikke spiser grønt) - han mæskede stave i sig og var meget begejstret for dippen. Det var jeg faktisk også selv, hvis jeg selv skal sige det. Nedenfor får du opskriften på dip og blomkålspandekager - Jeg går ud fra at i har styr på how to skære grøntsager ud og fantasi til ovnbagt kylling (stikord: flåede tomater, soya, sesam, løg, oregano, salt, peber). 


Blomkålspandekager (ca. 15 stk) 
½ blomkålshoved 
2 spsk. creme fraiche (18 %) 
2 æg 
1 stor håndfuld solsikkekerner 
1 lille håndfuld revet ost (homemade; ikke det færdigkøbte m. stivelse osv.) 
2-3 spsk. HUSK 
1 fed presset hvidløg 
1 tsk. revet muskatnød 
salt, peber 

Riv blomkål meget fint og bland det med de resterende ingredienser - klat dem ud på en bageplade og mas dem flade. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.. Vupti! Pandekager som kan bruges til mange ting og erstatter forskellige ting - f.eks. som burgerbolle. Nam!


Bearnaise dip:
2 dl. græsk yoghurt
1 dl. creme fraiche
1 dl. mayonnaise (En med under 5 kulhydrater, hvis du vil gå LCHF - og ofc. ingen stivelse, sukker, ect.)
1 knivspids karry
1 tsk. gurkemeje
1½ spsk. bearnaise essens (eller mere?)
1½ tsk. estragon
salt, peber

Bland og ÆD! Skal altså trække lidt i køleren, for at blive rigtig god.. Hvis du kan vente. Mums!


PS! Det skal lige siges at mange af de ting jeg indtager lige p.t. er inspireret af Jane, som har levet på LCHF i flere år og som har mange spændende teorier, pointer og ikke mindst opskrifter!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar