tirsdag den 29. oktober 2013

Kylling i cremet tomatsovs



Denne her ret er en stor favorit herhjemme! Min kæreste ELSKER kylling, og tomatsovsen er virkelig to die for – så kombinationen er intet mindre end perfekt. Retten er inspireret af Janes, som er at finde i hendes kogebog. Men som det sædvanligvis er for mig, har jeg enten ikke alle ingredienserne hjemme, eller så rækker mine madkundskaber ikke (haha, as if!) – og jeg kan af uransagelige årsager ALDRIG få fat i mascarpone. Så må man jo freestyle.. Så her får i min udgave af kylling i cremet tomatsovs, inspireret af Jane, med modifikationer :)

 
Kylling i cremet tomatsovs (til 4 personer, eller til 2 x aftensmad til 2)
600 g kyllingebryst
smør eller kokosolie (uden smag) til stegning
2 dåser hakkede tomater
1 lille dåse tomatpure
2 finthakkede løg
5 fed hvidløg
1 stor dusk rosmarin
1 lille frisk chili/1 spsk. tørrede chiliflager
tørrede timian
200 g friskost/Philadelphia
1-2 dl fløde
salt, peber

Tilbehør
Fintsnittet spidskål
 eller Squashpasta
Parmesan

Skær kyllingen i små, mundrette stykker og steg dem i smør eller kokosolie på en pande, indtil de er gennemstegt. Stil kyllingen til siden. Svits løg og hvidløg i smør eller kokosolie i en gryde, indtil løgene er klare. Kom de hakkede tomater i gryden, sammen med tomatpureen. Hak chilien fint (fjern kernerne, for en mindre stærk udgave), og kom i gryden, sammen med rosmarin og tørret timian. Når tomatsovsen er godt varm, tilføjer du friskost og fløde, og røre det godt sammen. Lad tomatsovsen simre lidt, inden du putter kyllingen i sovsen. Smag til med salt og peber.

Server evt. med fintsnittet spidskål, grøntsagspasta eller blomkålsris. Parmesan på toppen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar