tirsdag den 12. november 2013

Æblegrød med et krydret twist



Æbler er fantastiske, og kan tilberedes på SÅ mange forskellige måder. Rå, kogte, stegte, bagte, revet.. De er så gode til alt, og i denne omgang blev det til en lækker, krydret æblegrød. Den primære årsag til, at denne æblegrød udskiller sig fra den klassiske, er ingefær. Det smager ikke meget igennem, men giver alligevel et frisk pift. Ingefær er som bekendt super food (er det ikke!?), og det er jo endnu en fordel! Sundt og velsmagende – win win! 




Æblegrød (2 sylteglas)
10 æbler
2x4 cm ingefær
1 tsk. vaniljepulver
2 tsk. stødt kanel
1 dl. vand

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i kvarte. Kom æblerne i en gryde, sammen med ingefær (skrællet, og skåret i skiver), vanilje, kanel og vand. Lad æblerne simre indtil de er møre – når de er blevet det, fisker du ingefæren op, og moser æblerne til mos. Stil på køl, og spis evt. med mælk, eller endnu bedre: fløde!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar