søndag den 4. januar 2015

Osteboller


Ostebollerne er vældig populære i LCHF-kredse, og det kan jeg godt forstå. De er virkelig nemme at lave og forholdsvis strikse, dvs. der er høj fedtprocent og ikke så mange kulhydrater. Bollerne kan både formes, så de bliver høje, og er dermed perfekte til sandwiches, men man kan også gøre dem mere flade, og på den måde fungerer de godt med pålæg på. Jeg elsker fx at smøre et par madder, med fx Philadelphia og agurk, eller lave en sandwich med brie og mayo. Og så grønt til, selvfølgelig! 

Til 5-6 boller skal du bruge 
5 dl revet ost - fx emmentaler, cheddar, flødehavarti m.fl. 
5 æg 
2 spsk. Fiberhusk 
1 tsk. bagepulver 

Rør hele herligheden sammen, og lad dejen hvile i 10-15 minutter. Imens kan du varme ovnen op til 200 grader. Med hjælp fra en ske, lægger du 5-6 klatter på en bageplade, beklædt med bagepapir. Hvis du ønsker, kan du bruge en våd ske, og forme bollerne, flotte og runde. Bag dem nu i 20 minutter - husk at holde øje. Hvis du kan, se vent med at spise dem, til de er kølet ned. Så er de bare rigtig gode. Jeg opbevarer mine i køleskabet. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar